Bram Wijkamp neemt een strafworp. Foto: Norbert Erinkveld
Bram Wijkamp neemt een strafworp. Foto: Norbert Erinkveld Foto Norbert Erinkveld

Heren 1 UGHV doen goede zaken in strijd om kampioenschap

Sport

ULFT - In een bomvolle en uitverkochte sporthal De IJsselweide hebben de heren van UGHV in de strijd om het kampioenschap in de Tweede Divisie HS A de directie concurrent Zaanstreek uit Zaandam verslagen met ruime cijfers. Mede door het verlies van Huissen tegen U.S. is UGHV nu koploper met vier punten voor op de directe tegenstanders. Met nog twee wedstrijden te spelen, hebben de heren van UGHV het helemaal zelf in de hand.

De eerste tien minuten van de eerste helft ging gelijk op 5-5. UGHV kreeg vier strafworpen mee door met name het fysieke spel van Zaanstreek. Door goed samenspel en een goede dekking wisten de heren van UGHV na twintig minuten spelen op een voorsprong te komen van 12-10. Het tempo was hoog en beide partijen bleven scoren. UGHV weet de voorsprong uit te breiden en we gaan de rust in met een 20-15 voorsprong. Een prachtige wedstrijd met veel aanvallen en een hoog tempo en met fantastische doelpunten. Jairo Housheer is met zeven doelpunten in de eerste helft uitblinker.

In de tweede helft gaat het weer gelijk op en komen de heren van UGHV voor met 25-20. In die periode krijgen de heren van UGHV een aantal tijdstraffen waardoor de dekking kwetsbaar is en we krijgen een aantal strafworpen tegen. Zaanstreek weet hierdoor iets terug te komen en na twintig minuten spelen is het 30-26.

De laatste tien minuten van de wedstrijd weten de heren van UGHV het spel volledig te controleren en sluiten de wedstrijd af met een eindstand van 37-32. Uitblinker in de tweede helft is Tom Erinkveld met vijf treffers. UGHV was vandaag op alle fronten beter dan Zaanstreek. Beide keepers Martin Reijntjes en Stijn Beumer maakten een goede indruk en complimenten voor alle overige spelers. Het publiek heeft gekregen waar ze voor kwamen. Een fantastische wedstrijd met veel doelpunten. Doelpunten: Jairo Housheer 11x, Jurn Kraan 6x, Milan Koster 6x, Tom Erinkveld 5x, Bram Wijkamp 3x, Jesse Jansen 3x, Casper Verheij 2x en Koen Veldman 1x.