Leander Heutinck bij bouwlocatie Frans Kok in Ulft. Foto: Roel Kleinpenning
Leander Heutinck bij bouwlocatie Frans Kok in Ulft. Foto: Roel Kleinpenning Foto Roel Kleinpenning

Makelaar Heutinck blikt vooruit op nieuwe woonjaar

Wonen

Ulft – Ongeveer zestien jaar geleden werd Heutinck Makelaardij opgericht door Leander Heutinck. Hij vertelt dat de vraag naar woningen nog onverminderd groot is. Goed geïsoleerde woningen zijn erg in trek, die worden vaak overboden, dat geldt wat minder voor de klushuizen met lagere energielabels. Een vooruitblik op dit nieuwe woonjaar.

Door Reinier Kroesen

Heutinck Makelaardij BV is een regionale makelaar. Het werkgebied is met name gemeente Oude IJsselstreek en Gaanderen. Dat is een bewuste keuze, omdat dit verspreidingsgebied beheersbaar is en een persoonlijke benadering het uitgangspunt is. 

Leander: “Als we bij iemand thuis komen praat dat makkelijker, we weten wat er in de buurt te koop staat en kennen de mensen vaak bij naam. Je ziet dat steeds meer makelaars in dienst zijn van een hypotheekadvieskantoor. In onze optiek wordt het vak zo langzaam uitgehold. Dergelijke makelaars worden steeds meer een soort van ‘generator’ voor de hypotheekmarkt. Heutinck Makelaardij BV is géén onderdeel van een (hypotheek)keten en kan daardoor onafhankelijkheid in het gehele proces garanderen.”

Biedproces
Heutinck Makelaardij BV garandeert verder een eerlijk biedproces via het platform EerlijkBieden. Tijdens een gesloten biedingsproces krijgt de makelaar pas na de deadline alle biedingen te zien, elke bieder krijgt daarmee echt een eerlijke kans en verkoper kiest uiteindelijk zelf aan wie de woning wordt gegund. Na de definitieve verkoop van de woning wordt het geanonimiseerde biedlogboek vrijgegeven. Alle bieders krijgen daarmee inzage in de uitgebrachte biedingen. Volledig transparant en een eerlijk biedproces voor zowel de verkoper als een woningzoeker. Zowel verkopers als kopers die met EerlijkBieden te maken hebben gehad waarderen dit biedproces enorm.

Optimaal
geïsoleerde
huizen worden
goed verkocht

Isoleren
Volgens Leander is de markt momenteel licht herstellend. “De rente steeg flink, maar is inmiddels gestabiliseerd. De mooie, strakke en optimaal geïsoleerde huizen worden goed verkocht. Helemaal nu na die energiecrisis is dat voor potentiële kopers erg van belang. En de klant weet dat het erg veel geld kost om zelf te isoleren en de woning te verbeteren. Per 1 januari dit jaar kun je voor een beter geïsoleerde woning vanaf een D energielabel € 5.000,00 tot maar liefst € 50.000,00 meer lenen voor een A++++ met hetzelfde inkomen.”

Heutinck Makelaardij BV is een moderne makelaar. De fotografie en 3D presentaties worden verzorgd door een professional, daarnaast hebben ze een eigen styliste. De makelaar is eigenlijk altijd bereikbaar, bijvoorbeeld via WhatsApp. Bij belangrijke ontwikkelingen, zoals tijdens een onderhandeling zijn de makelaars 24/7 in touw om tot een goed resultaat te komen.

Nieuwbouwprojecten
Voor dit jaar is de orderportefeuille gevuld met flink wat nieuwbouwprojecten die in ontwikkeling zijn. Mogelijk gaan die veelal al in 2024 ook in de verkoop. Om te beginnen circa twintig woningen aan de Biezenakker in Ulft. Dat zijn zowel vrije sector als starters- en levensloopbestendige huizen. Ook in Ulft voorts acht woningen aan de Frank Daamenstraat, op het terrein van Jan Boer Kok. 

Verder worden in Varsselder zes kavels volgebouwd aan de Hoofdstraat, al lopen daar nog bezwaren tegen. 

In Netterden komen appartementen en vier woningen op het terrein van Café Zaal Meijer. 

In Silvolde verrijzen na sloop van bedrijfspanden aan de Ulftseweg (plan ‘t Woldhof) circa veertig huizen. 

In Gendringen komen aan de Ulftseweg drie levensloopbestendige woningen aan de Ulftseweg, die echter al verkocht zijn. 

Ten slotte zijn er ook plannen voor acht starters- en levensloopbestendige woningen aan de rand van Gaanderen, bij Terborg.


heutinckmakelaardij.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant