Foto: Roel Kleinpenning
Foto: Roel Kleinpenning Foto: Roel Kleinpenning

Vijftig nieuwe woningen in Netterden

Wonen

Netterden - Op 19 december maakte gemeente Oude IJsselstreek via een persbericht nieuwe woningbouwplannen bekend. Het gaat om de locatie aan de Ambtweg waar nu het bedrijf Wanders gevestigd is. Het plan is hier 28 woningen te bouwen. Daarnaast zijn er plannen voor de bouw van 21 woningen aan de Netterdensestraat (agrarische grond).

In de Regionale Woonagenda en in de Woondeal is opgenomen dat Oude IJsselstreek tot 2030 in totaal 1500 woningen gaat bouwen. Hiermee wil de gemeente voldoen aan de toegenomen vraag. Naast enkele grotere nieuwbouwplannen zijn ook de kleine kernen in beeld. De Woondeal is op 1 januari 2022 in werking getreden. De gemeente geeft hierin aandacht aan het bouwen van voldoende starterswoningen. Sinds januari 2022 zijn er in Oude IJsselstreek 123 woningen bijgekomen. De gemeenteraad heeft inmiddels bestemmingsplannen vastgesteld waarmee nog eens 166 woningen kunnen worden gebouwd.

Bedrijfsverhuizing
Wanders wil verhuizen naar het industrieterrein in Ulft. Het plan is om op de gronden die vrijkomen 28 woningen te bouwen. Tien woningen zijn beschikbaar voor starters en senioren. Inwoners hebben eerder aangegeven dat zij graag woningbouw op een stuk agrarische grond aan de Netterdensestraat zien, omdat de kerk daarmee meer in het midden van het dorp komt te staan. De initiatiefnemer wil hier nu 21 woningen bouwen, waarvan tien starterswoningen. Voor beide plannen geldt dat voor starterswoningen een koopprijs van maximaal €250.000,- v.o.n. (prijspeil 2023) wordt gehanteerd. De inwoners zijn geïnformeerd, de initiatiefnemers kregen verschillende reacties. De plannen zijn daarop aangepast en vastgelegd in twee ontwerpbestemmingsplannen. Het college van burgemeester en wethouders legt beide plannen nog in 2023 ter inzage.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant