Afbeelding
Foto: Pexels.com

Betaalbare woningen in Oude IJsselstreek

Wonen

OUDE IJSSELSTREEK - Op 14 december 2023 stelde de gemeenteraad de doelgroepenverordening “Betaalbare woningen Oude IJsselstreek” vast. Behalve dat er voldoende betaalbare woningen moeten komen, bepaalt de raad hierin ook dat deze terecht komen bij de inwoners met een bescheiden inkomen.

De behoefte aan woningen is groot. Daarom zet de gemeente in op de bouw van 2250 woningen waarvan in ieder geval 1500 woningen tot en met 2030. Speerpunt is het bouwen van een betaalbaar woningbouwprogramma met woningen in het sociale- en middenhuursegment en in het goedkope- en betaalbare koopsegment. Ongeveer tweederde van het aantal woningen moet in deze prijsklasse gebouwd worden. Hier zet de gemeente extra op in. In de doelgroepenverordening staan spelregels voor ontwikkelaars, corporaties en particulieren die graag woningen willen bouwen. 

De gemeente vindt het niet alleen belangrijk dat er voldoende betaalbare woningen komen, maar wil ze ook voor deze doelgroep behouden. Het kopen of huren van een goedkope of betaalbare woning is daarom niet geheel vrijblijvend. Om dit met een voorbeeld duidelijk te maken: ”Een starterswoning blijft dit voor 10 jaar. Bij tussentijdse verkoop kan er dan ook een prijs voor worden gevraagd van maximaal de aankoopprijs, plus een prijsindex”.

Wethouder Ben Hiddinga: “We vinden het erg belangrijk dat iedereen een fijne, maar ook betaalbare woning kan vinden. Wij willen de komende jaren samen met ontwikkelaars, corporaties en particulieren de schouders onder de bouw van deze woningen zetten. Ik ben dan ook heel blij met deze doelgroepenverordening om zo alle woningzoekenden een kans te geven. In Oude IJsselstreek bouwen we voor iedereen, voor elke portemonnee.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant