Iedereen die zelf gezondheidszaken wil kunnen regelen via internet, kan komen oefenen bij de Bibliotheek Achterhoekse Poort.
Iedereen die zelf gezondheidszaken wil kunnen regelen via internet, kan komen oefenen bij de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Foto PR.

Zelf online gezondheidszaken regelen

Zorg

ULFT - Voor iedereen die zelf gezondheidszaken wil kunnen regelen via internet, organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort diverse workshops die daarbij kunnen helpen. Zo is er op donderdag 11 april een workshop in de Bibliotheek Ulft over het gebruik van een patiëntenportaal in het ziekenhuis.  

Contact met de arts verloopt steeds vaker digitaal via de smartphone, tablet of computer. Dat is heel handig voor wie weet hoe het werkt. Voor diegene die daar nog wat vragen over heeft of wil weten hoe het werkt, zijn er verschillende workshops van DigiVitaler. Deelname aan deze workshops is gratis, lid of geen lid van de Bibliotheek.

Patiëntenportaal ziekenhuis
Wanneer je als patiënt bent ingeschreven bij een ziekenhuis, wil je misschien online inzage in je eigen medische gegevens. Dat kan in het patiëntenportaal van jouw ziekenhuis. Wil je je goed voorbereiden op de volgende afspraak in het ziekenhuis? Of wil je de afspraak met jouw arts verzetten of de arts online spreken? Ook dat is mogelijk via het patiëntenportaal. Tijdens de workshop leer je hoe je hiervan gebruik kunt maken. Er wordt gewerkt met een tablet of laptop die deelnemers zelf mee kunnen nemen. Indien gewenst, zorgt de Bibliotheek hiervoor.

De workshop is op donderdag 11 april van 14.00 tot 15.30 uur in de Bibliotheek Ulft. Meer informatie over de workshop is te vinden op de website. Aanmelden hiervoor kan via de activiteitenkalender op deze website, door contact op te nemen via 088-0062929 of tijdens een bezoek aan de bibliotheek.

achterhoeksepoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant