Afbeelding

Zorgverzekering in Gelderland: Inwoners betalen 1% hogere premie

Partnerbijdrage

Uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt dat de inwoners van Gelderland gemiddeld 1 procent meer premie betalen dan gemiddeld in Nederland. Gelderlanders betalen gemiddeld 151,03 euro aan zorgpremie, landelijk ligt dit gemiddelde op 149,12 euro.

Gelderlanders kiezen vaker voor aanvullende zorgverzekering

Ook werd er gekeken naar de keuzes die Gelderlanders maken voor de zorgverzekering. Er werd door Gelderlanders vaker een aanvullende zorgverzekering aangevraagd bij Geld.nl. Van de aanvragen was 60,4 procent met een aanvullende zorgverzekering. Landelijk kiest 58,7 procent voor een aanvullende verzekering. “In Gelderland werd er het meest gekozen voor een tandarts- en fysioverzekering. 43,4 procent van de aanvullende verzekeringen was voor tandarts, voor fysio lag dit percentage op 38,6”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld en verzekeringen bij Geld.nl. Dat er in Gelderland meer gekozen wordt voor een aanvullende zorgverzekering is een verklaring voor de hogere zorgpremie.

Keuze voor eigen risico nagenoeg gelijk in Gelderland

Van de inwoners van Gelderland koos 38,4 procent ervoor om het eigen risico te verhogen. Op landelijk niveau was dit 38,2 procent. Het maximale eigen risico van 885 euro werd in 31,3 procent van de gevallen in Gelderland gekozen. In Nederland koos 31,4 procent hiervoor. “Je ziet dat Gelderlanders hierbij overeenkomen met het landelijk gemiddelde,” vertelt Bulthuis.

Tip! Ook de verschillende zorgverzekeringen vergelijken in Nederland? Welke zorgverzekering voor jou het beste is, hangt af van welke zorg je nodig hebt. Door ieder jaar even de zorgverzekering te vergelijken, voorkom je dat je zorgverzekering niet meer bij je past of dat je onnodig te veel betaalt. Vergelijk het meest complete aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en kies de beste zorgverzekering voor jouw situatie! Door over te stappen bespaar je tot wel 595 euro per jaar.

Dit artikel wordt u aangeboden door Geld.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post