Afbeelding
Foto: PR

Voordelen van studieboeken verkopen

Partnerbijdrage

Studieboeken: hoewel deze verplicht zijn voor je opleiding, kosten ze enorm veel geld. Bovendien gebruik je deze vaak maar één keer. Gelukkig is er een oplossing om de gemaakte kosten terug te verdienen. Je kunt je studieboeken verkopen.

Waarom studieboeken verkopen?

Er zijn veel verschillende redenen waarom het slim is om studieboeken te verkopen. Een van de grootste redenen is het terugverdienen van geld in boeken die je slechts gedurende één studiejaar koopt. Jij zult je boeken niet meer nodig hebben, terwijl iemand anders deze juist hard nodig heeft. Bovendien kun je er snel geld mee verdienen. Een stapel studieboeken kan je al snel 50 euro opleveren.

Maar ook vanuit milieuoverwegingen is het een goed idee om studieboeken te verkopen. Hoe meer studieboeken er worden verkocht en hergebruikt, hoe minder nieuwe boeken er gemaakt hoeven te worden. Dit zorgt ervoor dat er enorm bespaard kan worden op materialen en transport. Dit is goed voor het milieu en bespaart bovendien een hele hoop geld.

Kun je ook tweedehands studieboeken kopen?

Niet alleen het verkopen van tweedehands studieboeken is aan te raden, je kunt deze ook kopen. Tweedehands studieboeken zijn erg goedkoop, vergeleken met nieuwe boeken. Ook in dit geval is het argument dat je je studieboeken maar voor één studiejaar gebruikt erg belangrijk. Als je elk jaar alleen maar of grotendeels tweedehands studieboeken koopt, zul je een hoop kosten besparen.

Bovendien ben je als je tweedehands studieboeken koopt net zo goed milieubewust bezig als wanneer je tweedehands studieboeken verkoopt.

Kun je ook andere boeken verkopen?

Het kopen en verkopen van studieboeken is erg populair, maar wist je dat je ook andere boeken kunt verkopen en tweedehands kunt kopen? Zowel fictieboeken als non-fictieboeken zijn tweedehands beschikbaar. Ook zijn er klassiekers en nieuwe boeken beschikbaar.

Tegenwoordig is het een trend om boeken tweedehands te kopen of te verkopen. Door boeken te verkopen voorkomen mensen dat hun boekenkast uitpuilt en verdienen ze bovendien een deel van hun geïnvesteerde bedrag terug. Door boeken tweedehands te kopen, zijn de kosten van boeken een stuk lager. Zowel het kopen als het verkopen van tweedehands boeken is goed voor het milieu.

Hoe verkoop je studieboeken

Je kunt ervoor kiezen om zelf je studieboeken te verkopen, maar je kunt ook gebruik maken van Boekenbalie. Op deze manier kun je via een app je boeken verkopen of tweedehands boeken kopen. De app werkt heel eenvoudig.

Het verkopen van boeken werkt als volgt: in de app scan je de streepjescode op de achterkant van je boek. Vervolgens krijg je een bod op je boek of boeken. Als je hiermee akkoord gaat, geef je je boek(en) als pakketje af bij een pakketpunt bij jou in de buurt. Dit is geheel kosteloos.

Boekenbalie krijgt bovendien meer dan honderdduizend tweedehands boeken van alle categorieën per jaar binnen. Elke dag is er dus een gloednieuwe collectie. Als het gaat om studieboeken, moet je natuurlijk de specifieke boeken voor jouw opleiding kiezen, maar als je graag een tweedehands leesboek koopt, is er keus in overvloed. Er zit altijd wel een geschikt boek voor jou bij.

Dit artikel wordt u aangeboden door BoekenBalie. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant