De winnaar van vorig jaar ADO Den Haag gaat voor prolongatie van de titel in Loil. Foto: PR
De winnaar van vorig jaar ADO Den Haag gaat voor prolongatie van de titel in Loil. Foto: PR

Tweede Dames Beloftentoernooi met acht clubs

Algemeen

Duitse, Belgische
en Nederlandse
voetbaltop in Loil

Door Susan Wiendels

LOIL - Met de organisatie van het tweede ING Vrouwen Beloften Toernooi op 13 augustus geeft SV Loil opnieuw haar visitekaartje af. Met twee ploegen meer én twee topploegen uit Duitsland erbij krijgt het toernooi nog meer cachet. Organisator Johnny Berendsen is dolblij. "De Nederlandse, Belgisch en Duitse top bij elkaar, echt een prachtig deelnemersveld."

Het liefst had hij ook nog een Engelse club binnengehengeld. "Manchester City was geïnteresseerd", aldus Berendsen. "Maar dan moeten we ook zorgen voor overnachtingen. Dat geld hebben we niet."
Met ADO Den Haag, PEC, Telstar, FC Eindhoven, KRC Genk, RSC Anderlecht, SGS Essen en FFC Frankfurt blijven er genoeg klinkende namen over. Anderlecht gaf het toernooi vorig jaar al een internationaal karakter. PEC, ADO Den Haag en Telstar waren toen ook van de partij. De Hagenezen wonnen de eerste editie door in de finale FC Twente met 1-0 te verslaan.

Lees verder op pagina 7

De Hagenezen wonnen de eerste editie door in de finale FC Twente met 1-0 te verslaan. "Acht is ook het maximum aantal clubs dat we op één dag op ons sportpark kwijt kunnen. Anders komen we met de velden en de kleedkamers in de problemen", vertelt Berendsen eerlijk.
De acht zes clubs strijden in twee poules om de hoogste eer op sportpark de Korenakker. In poule A zitten ADO Den Haag, SGS Essen, KRC Genk en Telstar. In poule B PEC Zwolle, FFC Frankfurt, RSC Anderlecht en FC Eindhoven. De wedstrijden duren veertig minuten. Het toernooi begint om 10.00 uur. De winnaar van de poule speelt om 16.15 uur tegen de nummer één van de andere poule. De troostfinale tussen de nummers twee begint om 15.30 uur.

Keepie Uppie
Tijdens het toernooi vindt ook een voorronde van Keepie Uppie plaats op het pannaveldje. Johnny Berendsen: "Elke speelstad van het EK vrouwen in 2017 in Nederland organiseert als promotieactiviteit een voorronde Keepie Uppie. Doetinchem is één van de speelsteden. Zij hebben ons toernooi aangegrepen als locatie voor deze voorronde." De voorronde telt twee categorieën: meisjes tot en met twaalf jaar en meisjes van dertien tot en met zestien jaar. Diegene die zo vaak mogelijk in negentig seconden de bal hooghoudt op het Keepie Uppie doek, wint. De winnaars plaatsen zich voor de finale.

Pitch
Het beloftentoernooi is genoemd naar hoofdsponsor ING. De bank schreef in 2014 een sponsorprogramma uit om samen met de KNVB het amateurvoetbal in Nederland een impuls te geven. Clubs met een originele pitch maakten kans op een sponsorschap. Die van Loil viel in de smaak en daarmee in de prijzen. Drie jaar lang sponsort ING Loil voor 20.000 euro per jaar. Dat de pitch van Loil geen loze woorden bleken, heeft de praktijk bewezen. De vereniging hield onder meer een pasjes-actie voor de jeugd, realiseerde een pannaveld op het sportpark en schafte nieuwe shirts aan. Met de organisatie van het Dames Beloften toernooi vorig jaar maakte de club een volgende ambitie uit de pitch waar: het promoten van het damesvoetbal.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant