Classic WM tijdens Viva l'Opera in Groenlo, met solist Albert Dik (r). Foto: Marinus ter Horst
Classic WM tijdens Viva l'Opera in Groenlo, met solist Albert Dik (r). Foto: Marinus ter Horst

Classic WM met Viva l'Opera in Laurentiuskerk

VARSSEVELD - Het regionale koor Classic WM geeft op zaterdagavond 17 februari een groot operaconcert in de Grote of Laurentiuskerk. De ruim vijftig zangers en zangeressen brengen een programma met bijna dertig hoogtepunten uit opera's van onder anderen Verdi, Mozart, Mascagni, Donizetti, Bellini en Rossini.

Er worden werken gezongen uit bijvoorbeeld Il Trovatore, Nabucco, Forza del Destino, Cavalleria Rusticana, Così fan tutte en Anna Boleyn. De twee concerten van Viva l'Opera afgelopen november in de Oude Calixtuskerk van Groenlo waren geheel uitverkocht. Dirigent is Emile Engel uit Lichtenvoorde. Instrumentale medewerking is er van pianist Evert-Jan de Groot uit Utrecht, organist Wim Ruessink uit Winterswijk en violist Papillon Boddeke uit Zutphen.
Koor, solisten en ensembles zingen in Varsseveld onder meer het Zigeunerkoor en E l'Assiria una Regina van Verdi, het Paaskoor (met solo van Marjon Westerdiep) van Mascagni en het Reizigerskoor en Bella Vita Militar van Mozart. De eigen solisten brengen verder onder andere Ah! Si ben mio (Martin Hogenkamp), La vergine degli angeli (Rachel Westerveld), Wenn der Freude Tränen fliessen (Henk van Duinen), Il santo nome (Gerard Oxener) en Or co'dadi (Jan Nijman). Gastsopraan Marijke ten Kate zingt onder meer solo Caro mio ben.
Het enige Classic WM-lid uit Varsseveld is Albert Dik en hij zingt solo Son Pereda uit La Forza del Destino en een gebed. Hij is reuze in zijn nopjes dat 'zijn' koor in zijn woonplaats optreedt. 'Zich kan manifesteren' noemt hij het om precies te zijn. Want de aandacht voor culturele zaken mag van hem best wat meer naar boven de Slingebeek worden verlegd. Daar wordt ook veel moois gepresteerd, vindt de bas. Hij is sinds vier jaar lid van het koor, dat repeteert in Winterswijk en leden heeft in vooral Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Hij maakte in Groenlo zijn debuut als solist. Naast het mooie repertoire spreekt hem vooral aan, dat Classic WM veel aandacht besteedt aan de presentatie – met meer actie op podium en zelfs in de zaal.
De liefde voor zingen zat er bij Dik al jong in. Toen zong hij al zijn liedjes voor wie het maar horen wilde. Als tiener sleepte hij tijdens talentenjachten in het Noorden, zichzelf begeleidend op een twaalfsnarige gitaar, diverse prijzen in de wacht. Albert zong bij de groep The Tender Tunes. Vanwege zijn belangstelling voor klassieke muziek werd hij lid van het Asser Kamerkoor, nam zanglessen. Ook zong hij jaren bij de 120 leden tellende Asser koorvereniging Pro Cantica.
Toen Albert Dik zo'n dertig jaar terug door zijn werkgever (Heidemij/Arcadis) werd overgeplaatst van Assen naar Arnhem en in Varsseveld terechtkwam werd hij al vrij vlot lid van het Varssevelds Mannenkoor. Jarenlang heeft hij daar als bariton meegezongen maar miste toch het showelement; ontdekte Classic WM en voelt zich hier helemaal bij thuis.
Het concert in Varsseveld begint om 20.00 uur, de kerkzaal gaat open om 19.15 uur. De entreeprijs 15 euro, inclusief programma. De kaartverkoop loopt via kaarten@classicwm.nl en (vanaf 17 januari) bij Boekhandel Rutgers, Spoorstraat 10, tel. 0315-241377.


www.classicwm.nl

Meer berichten