De Ulftse Nachtegalen. Foto: PR
De Ulftse Nachtegalen. Foto: PR

Wie wordt het beste koor van Gelderland?

Ulftse Nachtegalen in de race voor verkiezing

ULFT/EDE - In Het Akoesticum in Ede strijden zondag 28 januari acht Gelders koren, waaronder het uit gemeente Oude IJsselstreek afkomstige jeugdkoor De Ulftse Nachtegalen, voor de titel Beste Koor van Gelderland 2018. Het Nederlands Koorfestival (NKF) houdt die dag in samenwerking met Het Akoesticum de eerste editie van de Provinciale Korencompetitie voor Gelderland.

De competitie vormt de opmaat voor de landelijke competitie, waar alle provinciale winnaars strijden om de nationale titel Koor van Het Jaar 2018. Acht Gelderse koren hebben zich een jaar lang voorbereid om tijdens de Gelderse korencompetitie de sterren van de hemel te zingen. Van Jeugdkoren en popkoren tot klassieke koren treden aan in Het Akoesticum voor een gevarieerd feest voor koorliefhebbers. Ieder koor wordt door een professionele jury onder leiding van voorzitter John Damsma op tien objectieve criteria beoordeeld. Het koor dat het hoogste aantal punten behaalt, mag zich twee jaar lang Beste Koor van Gelderland noemen en wint een directe plaatsing aan de Nationale NKF Finale 2018 op 2 juni in Hengelo.

Meiden
Jeugdkoor 'de Ulftse Nachtegalen' is een club meiden van 12 tot ongeveer 21 jaar met hart voor (klassieke) muziek en zang. Het koor staat al sinds 1988 onder leiding van Ben Simmes. Samen hebben zij al veel successen behaald. Van de eerste prijs Cum Laude op het internationale korenfestival in Neerpelt, tot spraakmakende optredens door het hele land. Het koor staat vooral bekend om haar zuivere, pure en heldere klank waarmee het diepe indruk maakt. Van ontroering en blijdschap, tot troost en juist krachtige energie; De koorleden weten iedere keer weer menige zakdoek tevoorschijn te toveren.

Publieksprijs
Ook het aanwezige publiek mag zijn stem uitbrengen voor de NKF Publieksprijs Gelderland 2018. De winnaar van deze prijs mag zich twee jaar lang NKF Publieksfavoriet van Gelderland noemen. De hoogst beoordeelde NKF Publieksprijswinnaar van alle provinciale competities verdient tevens een plaatsing voor de Landelijke NKF Finale 2018. Daarmee heeft het publiek een belangrijke stem in de grootste korencompetitie van Nederland.
Kaarten voor de Provinciale NKF Competitie Gelderland in Het Akoesticum in Ede kosten in de voorverkoop 9 euro; Kinderkaarten voor 5 euro. Aan de kassa kosten de kaarten 12 euro. Meer informatie en reservering via www.nederlandskoorfestival.nl/gelderland.

reageer als eerste
Meer berichten