Arjan Erkel en Jan Wilm Tolkamp in Vrijzinnig Centrum in Varsseveld

Voorstelling 'Vrijheid van denken en doen' inspiratie voor solo-cd Tolkamp

VARSSEVELD – Vrijzinnig Centrum de Eendracht in Varsseveld is de voorverkoop gestart voor het optreden van ex-Normaal-gitarist Jan Wilm Tolkamp en Arjan Erkel. De twee beginnen in september aan een nieuwe toernee van het programma 'Vrijheid van denken en doen' en zijn 28 oktober in Varsseveld. Jan Wilm Tolkamp presenteerde onlangs naar aanleiding van de voorstelling zijn solo-cd.

Tolkamp begeleidt Erkel en hij speelt onder andere delen van nummers van Johnny Cash. Na afloop van een optreden werd Tolkamp vaak gevraagd of de muziek uit het programma op cd verkrijgbaar was. Dat was voor de gitarist aanleiding een cd te maken met eigen teksten op bestaande nummers, van onder meer Fleetwood Mac, Garth Brooks en Johnny Cash. ''Ik vind het zelf hartstikke mooi en 'ik bun d'r knoepers trots op''', zegt hij eerder over zijn cd in een interview in deze krant.
In 'Vrijheid van denken en doen' vertelt Erkel over de periode dat hij als medewerker van Artsen Zonder Grenzen van 2002 tot 2004 gegijzeld werd in Dagestan. Hij werd in een hok van anderhalf bij twee meter onder de grond vastgehouden. Muziek bood hem troost en steun.
De voorstelling is zondagmiddag 28 oktober te zien in Vrijzinnig Centrum de Eendracht in Varsseveld, aanvang 14.30 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop 15 euro (inclusief consumptie) en de gereserveerde kaarten liggen op de dag van de voorstelling bij de kassa (zie voor info over reserveringen www.vrijzinnigenvarsseveld.nl). Entreeprijs aan de kassa bedraagt 17,50 euro.
De solo-cd van Tolkamp is na afloop van het optreden te koop, maar ook verkrijgbaar bij Wim's Muziekkelder in Doetinchem.

Meer berichten