Expositie van BreekIJzer, werk van Berna Bonekamp in ICER. Foto: PR
Expositie van BreekIJzer, werk van Berna Bonekamp in ICER. Foto: PR

Berna Bonekamp exposeert bij ICER

Algemeen

ULFT - De Expositiewerkgroep van Kunstenaarscollectief BREEKijzer presenteert in de Giethal van ICER op het DRU-Industriepark Berna Bonekamp. Zij exposeert ruimtelijk werk en installaties.

In de zomerperiode van 2018, tot en met 9 september, is deze beeldend kunstenaar op onregelmatige tijden overdag aan het werk in ICER. Berna Bonekamp wordt gedreven door een intense nieuwsgierigheid naar wat nog niet te bevatten is, wat nog deels buiten haar bereik ligt, maar waarvan ze weet dat ze daar naartoe wil. Onderweg naar daar, wat wel te begrijpen is. Gedreven door het willen weten, het willen ontdekken, het willen leren. Maar ook het willen spelen. Het toeval toelaten. Ervan weg lopen en weer terugkomen.
Zelf zegt Berna erover: "Het werkproces komt meestal langzaam op gang. Uiteindelijk is een optimale intensiteit richtinggevend en vind ik, of stel ik in op, de juiste scherpte." Of zoals ze het opsomt: "Ik knip, plak, zaag, timmer, schroef en bind vast en laat los. Ik kopieer, lees, kijk, studeer, doe iets, doe niets en laat gaan, ik maak, ik vernietig, herzie en vermaak. Ik maak, ik heb gemaakt en het proces zal zich herhalen en voortzetten."
De expositie is nog tot 3 augustus te bezoeken. Daarna is ICER vanwege reorganisatie en vakantie drie weken dicht. En aansluitend kan daar van dinsdag 28 augustus tot en met zondag 9 september het resultaat van Bonekamps werkproces bekeken worden.
Het idee voor de oprichting van een beleef- en kennisplek als ICER is ontstaan vanuit de provinciale en lokale overheid, industriële bedrijven, onderwijsinstellingen, kunstenaarscollectief BREEKijzer en het Nederlands IJzermuseum samen. ICER verwijst dan ook naar de vier belangrijke elementen die ICER hebben samengebracht; industrie, cultuur, educatie en recreatie. Tegelijkertijd verwijst ICER ook naar 'iezer', dat ijzer betekent in de streektaal van de Achterhoek. ICER is ook uit te spreken voor de internationale gasten.
De 'Giethal' van ICER Innovatiecentrum is aan de Hutteweg 32 in Ulft, tel 0315-820 280. De expositie van Berna Bonekamp is te bezoeken van 20 juli t/m 3 augustus en van 28 augustus t/m 9 september. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10-17 uur; zaterdag en zondag 13-17 uur. Entree gratis, als alleen de expositie van BREEKijzer bezocht wordt. Aanmelden bij de balie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post