De Survivalrun Gendringen biedt de deelnemers een parcours vol uitdagingen. Foto: Edgar Vieberink
De Survivalrun Gendringen biedt de deelnemers een parcours vol uitdagingen. Foto: Edgar Vieberink

BAX-survivalrun van Gendringen vol vernieuwingen

Ronny ter Horst nieuwe preses van de stichting

DINXPERLO - Ze staan er al weer, de eerste mooie bouwwerken langs de weg van Gendringen naar de Marmelhorst. Op 2 en 3 februari zullen ruim 1500 deelnemers het parcours van de BAX-survivalrun proberen te bedwingen.

De organiserende stichting heeft een nieuwe voorzitter. Ronny ter Horst neemt na ruim twintig jaar 'het bijltje' over van Herbert Rougoor. Daarmee verandert ook het parcours weer een beetje en zullen de deelnemers een aantal andere hindernissen tegenkomen onderweg ten opzichte van vorige jaren. Terug van weggeweest is het houthakken voor de wedstrijdlopers. Dit onderdeel kan nog wel eens bepalend zijn voor de eindstrijd.
Op zaterdag staat de jeugd vanaf 8 jaar aan de start. Daarnaast kunnen volwassen meedoen aan de korte wedstrijd of recreatief deelnemen. De route is wat aangepast en de hindernissen zijn anders ingedeeld. Hierdoor hoopt de organisatie dat de hindernissen beter passend zijn voor de allerkleinsten en het parcours toch uitdagend en mooi is voor de sterkere atleten. De parkoersbouwers willen dit jaar meer gebruik maken van het heuvelachtige bos in Engbergen.

Op zondag lopen de volwassenen de langere afstanden, over 12 en 19 kilometer. De Lange Survival Run atleten lopen de zwaarste lus dubbel. Ook in deze route is een aantal vernieuwingen toegepast. De postmanswalk waar vorig jaar bijna iedereen in het water dook is eruitgehaald. Maar er is nog wel een aantal hindernissen over het water waarbij de minder getrainde atleten het moeilijk zullen krijgen.
De politie neemt ook deel aan deze run in een aparte categorie, herkenbaar aan de 'army green' shirtjes. Zij zullen individueel, in koppel of teamverband een 12 kilometer lange strijd met zichzelf en hun collega's aangaan.
Zo'n groot evenement kan niet plaatsvinden zonder sponsors en vrijwilligers. Wie de organisatie wil helpen, in welke zin van het woord dan ook, kan contact opnemen via de mail info@survivalgendringen.nl of via het contactformulier op de site: www.survivalgendringen.nl.

Meer berichten