Basiscursus bijen houden

Algemeen

GENDRINGEN-DINXPERLO - Eind volgende maand gaat weer een basiscursus bijen houden van start in Gendringen-Dinxperlo. De cursus is bedoeld voor belangstellenden vanaf 16 jaar, die vertrouwd worden gemaakt met leven en werken van de honingbij. De eerste les, een kennismaking, is op donderdag 28 februari om 19.30 uur in het clubhuis van de Hengelportvereniging De Voorn in Dinxperlo (De Kolk 1). Deze les is gratis en geheel vrijblijvend.

Het theoriedeel van de cursus, vijf lessen, gaat over het functioneren van een bijenvolk. Het praktijkgedeelte van tien lessen bestaat uit het verrichten van doelgerichte handelingen in een bijenvolk. In de cursus ligt het accent op het opdoen van ervaring in het praktisch omgaan met bijen en het verwerven van alle praktische kennis om op een eenvoudige wijze bijen te kunnen houden. De locatie voor de praktijklessen is de bijenstal van de afdeling in Dinxperlo-Gendringen. Deze bijeenkomsten zijn met name in de zomer, als de bijen actief zijn.
Mensen die zich aanmelden en de cursus succesvol afronden, krijgen gratis een startersvolkje. Met dit bijenvolkje kan hij/zij in het klein beginnen. Hij/zij moet wel zelf een bijenkast aanschaffen. Geen plaats bij huis, geen probleem. De kast mag ook staan in de bijenstal van de vereniging in Dinxperlo of Engbergen De precieze data voor de cursus worden gezamenlijk vastgesteld.
Docenten Edwin Harbers en Arie Doornink geven informatie over de inhoud van de lessen. Zij zijn te bereiken via e-mail: arie.doornink@imkersnederland.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant