Joëlle Giezen en Daniel Lentink, die haar actie van harte ondersteunt. Foto: PR
Joëlle Giezen en Daniel Lentink, die haar actie van harte ondersteunt. Foto: PR

Speelgoed voor kinderen die leven onder armoedegrens

ULFT - Hoewel de kersttijd al weer een tijdje achter ons ligt gaan sommige mooie initiatieven gewoon door. Zo is Joëlle Giezen (11) uit Ulft al een hele tijd bezig om speelgoed in te zamelen voor kinderen 'die het niet zo goed hebben thuis'. De Ulftse scholier fiets stad en land af om bedrijven te benaderen om haar actie tot een succes te maken.

Door Walter Hobelman

Het begon allemaal toen Joëlle in haar kerk meedeed aan het vormselgesprek. "Mia Tankink, die onze vormselgroep leidde vertelde over de kerstpakkettenactie van de kerk en toen kreeg ik het idee om ook voor de kinderen iets te gaan doen", vertelt ze. Vol enthousiasme ging Joëlle op pad en tot verbazing van velen verzamelde ze in korte tijd een behoorlijke hoeveelheid speelgoed. Zo veel zelfs dat er nu nog speelgoed over is en er binnenkort opnieuw kinderen in de gemeente Doetinchem en Oude IJsselstreek verrast gaan worden met nieuw of gebruikt speelgoed.
Maar Joëlle ontving niet alleen speelgoed. Ze heeft ook toegangskaarten gekregen voor onder andere Monkey Town in Doetinchem, Het land van Jan Klaasen in Braamt, zwembad Rozengaarde in Doetinchem en Anholter Schweiz in Anholt. "Het loopt boven verwachting en ze regelt het bijna allemaal zelf", aldus haar moeder die zo af en toe de hele kofferbak vol heeft liggen met speelgoed.

Ongetwijfeld heeft de aandacht die Joelle kreeg van Omroep Gelderland haar goed geholpen. "Dat was wel heel bijzonder inderdaad, ik kreeg toen tijdens en speciale uitzending van alle bezoekers een cadeautje om weg te geven. Dat was vooral nieuw speelgoed", vertelt Joëlle. "Er zijn een aantal personen die haar initiatief enorm waarderen en ondersteunen. Daniel Lentink van Lentink Metaalwarenfabriek is er één van en hij heeft Joëlle enorm geholpen", aldus de moeder van Joëlle.
De actie bleef ook bij gemeente Oude IJsselstreek niet onopgemerkt. "Wij vinden het een super initiatief en willen Joëlle graag helpen. Wij zijn aan het zoeken naar een kleine opslagruimte voor al haar speelgoed en andere artikelen", aldus een woordvoerder van de gemeente. "Want Joëlle ontvangt niet alleen speelgoed, maar ook bijvoorbeeld schoenen, kleding en skeelers en schaatsen."
Voorlopig is Joëlle nog niet klaar met haar passie. "Ik heb het zelf, toen ik wat jonger was, niet altijd makkelijk gehad en daarom wil ik andere kinderen die ook in een moeilijke situatie zitten een beetje vrolijker maken. Want ik weet hoe het voelt."
Mensen die nog goed en bruikbaar speelgoed hebben mogen Joëlle mailen: giezenjoelle2007@gmail.com.


Meer berichten