De Ulftse wielerprof Koen Bouwman leerde de fijne kneepjes van het wielrennen al van Theo Overbeek. Archieffoto: Susan Wiendels
De Ulftse wielerprof Koen Bouwman leerde de fijne kneepjes van het wielrennen al van Theo Overbeek. Archieffoto: Susan Wiendels

Ronde van Ulft ter ere van wielerfanaat Theo Overbeek

ULFT - Stichting Wielersport Oude IJsselstreek (i.o.) gaat een nieuwe wielerwedstrijd organiseren, de Ronde van Ulft. Het betreft een wedstrijd ter ere van gepassioneerd wielerfanaat en Ulftenaar Theo Overbeek. Het evenement vindt plaats in de avond van donderdag 27 juni.

Theo heeft als renner, ploegleider en jurylid veel betekend voor de Nederlandse wielersport. Het motiveren en coachen van de jeugd was daarbij zijn grote drijfveer. Hij was vooral actief bij de Ulftse wielerverenigingen en RTV de Zwaluwen in Doetinchem. Meerdere renners, waaronder Ulftenaar Koen Bouwman, hebben het mede door zijn toewijding tot beroepswielrenner geschopt. Op 6 juni 2017, de dag dat Koen Bouwman zijn eerste profzege behaalde, werd Theo Overbeek getroffen door een hartinfarct. Veel mensen krijgen nog steeds kippenvel wanneer ze terugdenken aan deze dag.

Om hem te herdenken, besloot een aantal van zijn voormalige pupillen en mede-Zwaluwen om een wielerronde te organiseren. Inmiddels zijn meerdere gesprekken gevoerd met gemeente Oude IJsselstreek en (ex-)renners die het genoegen hadden met Overbeek te werken. Uitgesproken is dat er meerdere prominenten zullen deelnemen. Daarnaast richt de organisatie zich vooral op de jeugdrenners en de beleving rondom het evenement. Deze memorial (herdenkingswedstrijd) is bedoeld als aftrap voor meerdere edities van de Ronde van Ulft. De ambitie is een jaarlijks terugkerend evenement voor de periode van (ten minste) drie jaar.

Meer berichten