Engbergen in Lichterlaaie. Foto: PR
Engbergen in Lichterlaaie. Foto: PR (Foto: PR Engbergen)

'Engbergen in Lichterlaaie' vernieuwt

VOORST - Na vijf jaar en wat mutaties in het organisatiecomité is dat comité van mening dat er iets aan de opzet van het evenement veranderd moet worden om te voldoen aan haar doelstelling innoverend en verrassend te willen zijn.

In de loop van de afgelopen vijf jaar ontwikkelde het evenement richting een veredelde braderie. Hoewel dit toen niet de intentie van het organisatiecomité was, bleek het succesvol en wist het duizenden naar het evenement te trekken. Gerard Klaassen, lid van het organisatiecomité hierover: "Het bezoekersaantal vinden we overweldigend en we zijn er erg blij mee. Toch is dit niet ons voornaamste streven. Wij willen kwalitatief en mooi lichtfestival zijn, waar jong en oud, groot en klein, genieten van licht tegen de achtergrond van het natuurgebied Engbergen. Kortom een vrolijk en inspirerend lichtspektakel voor groot en klein."
Om dat laatste te realiseren heeft de organisatie inbreng van professionele lichtkunstenaars ingeroepen en zal de verdere invulling gebeuren onder leiding van een lichtdesigner. Samen met het organisatiecomité en met hulp van de vrijwilligers zullen zij het aanzien van 'Engbergen in Lichterlaaie' 2019 bepalen.
Dit betekent in de praktijk dat het aantal kramen beperkt zal zijn; lokale ondernemers en zij die al jarenlang op het evenement aanwezig zijn, blijven van harte welkom. Daarentegen zal het aantal licht-highlights fors toenemen. Natuurlijk blijft het organisatiecomité hierbij aandacht houden voor de kinderen.
Bij deze omslag hoort ook een andere titel van het evenement. Het zal verder gaan onder de naam van Engbergen in Lichterlaaie-lichtfestival. Het festival vindt dit jaar plaats op 8 en 9 november.

Meer berichten