De kruising Sint Jorisplein. Foto: Miriam Szalata
De kruising Sint Jorisplein. Foto: Miriam Szalata (Foto: )

Terborgs Belang vergadert, inloop over Jorisplein

TERBORG - Vereniging Terborgs Belang (belangenvereniging voor alle Terborgenaren) houdt maandag 20 mei haar jaarlijkse ledenvergadering. Naast verantwoording afleggen over het besteden van geld en de ondernomen acties, praat het bestuur van de vereniging de Terborgenaren ook bij over actuele ontwikkelingen in de stad. Leden die nieuwsgierig zijn naar de activiteiten van het afgelopen jaar en de plannen voor het komende jaar kunnen vragen stellen, opmerkingen maken en hun mening geven tijdens de algemene ledenvergadering. Aanvang bij Grandcafé en Restaurant Van der Eem is om 19.30 uur.

Na afloop van de vergadering gaat het vanaf 20.30 uur over 600 jaar geschiedenis Terborg. De stad viert dit jaar 600 jaar stadsrechten. In dat kader heeft een aantal Terborgenaren met veel belangstelling in geschiedenis een lesprogramma gemaakt voor de schoolgaande jeugd. Mariet Jansen, Wim Land en Frans Derksen deden dat met alle genoegen en zo succesvol dat er bij volwassenen ook veel vraag is naar deze verhalen. Die vertelt het drietal na afloop van het officiële deel van de ledenvergadering, dan voor iedereen toegankelijk.

Jorisplein
De verkeerssituatie op het Jorisplein heeft al lang de aandacht. De vele (bijna) aanrijdingen en (bijna) ongelukken geven onrust bij verkeersdeelnemers. De gemeente voelt zich als probleemhouder verantwoordelijk. Voorafgaand aan de ledenvergadering zal de gemeente uitleggen wat zij gedaan heeft om de veiligheid te verbeteren en is er gelegenheid persoonlijk vragen te stellen over de verkeerssituatie. Inloop tussen 18.00 en 19.00 uur.

Meer berichten