Cast van de film. Foto: ZDF
Cast van de film. Foto: ZDF ZDF

DDR-film Das Schweigende Klassenzimmer in Filmhuis DRU

za 27 nov 2021, 11:48 Cultuur

ULFT - Het Filmhuis van het DRU Industriepark presenteert op woensdag 1 december de Duitse historische drama speelfilm ‘Das schweigende Klassenzimmer’ (= de zwijgende klas) uit 2018 over een Oost-Duitse examenklas, die twee minuten stil is voor de slachtoffers van de Hongaarse Opstand van 1956. 

Het verhaal is gebaseerd op de roman van Dietrich Garstka.
Over de film: De DDR, 1956. De avontuurlijke Theo en Kurt zijn naar West-Berlijn geweest en hebben daar op het filmjournaal gezien dat in Boedapest een volksopstand bloedig is neergeslagen. Terug in Oost-Duitsland komen ze samen met hun medeleerlingen op het idee om tijdens de les een minuut stilte te houden om zo hun solidariteit met de slachtoffers te tonen.

Stasi
Na de actie beschuldigt de Stasi de leerlingen van een contrarevolutie en gebruikt deze geheime dienst elk middel om een wig te drijven tussen de klasgenoten, in de hoop zo de identiteit van de aanstichter te ontdekken.
De film ging op het Internationaal filmfestival van Berlijn 2018 in première en kreeg vrij veel positieve recensies in de pers. Helaas werden geen prijzen gewonnen op de verschillende filmfestivals.

Filmhuis
Het Filmhuis in Ulft heeft veel voordelen boven andere: goed bereikbaar, gratis en dichtbij parkeren, heerlijke stoelen (in de theaterzaal) en digitale projectie.
Sinds 25 september werkt het DRU Industriepark met een coronatoegangsbewijs plus legitimatie én mondkapje.
Das Schweigende Klassenzimmer (vanaf 12 jaar) draait woensdag 1 december in de Rabobankzaal, DRU Industriepark, Ulft. Zaal open: 19.45 uur. Begin: 20.00 uur, einde: 21.41 uur. Tickets kosten acht euro, inclusief online bestelkosten van 0,75 euro per ticket. Reserveren kan via de website dru-industriepark.nl, e-mail info@dru-industriepark.nl of telefonisch 0315-200150.
Twee weken later, op woensdag 15 december, wordt de film Dark Waters vertoond.


dru-industriepark.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post