Een object van Rick Tegelaar. Foto: PR

Een object van Rick Tegelaar. Foto: PR

Expositie over samenwerking ondernemers en ontwerpers

Cultuur

ULFT - Wat gebeurt er bij innovatieve ontwikkelingen als er vanaf het begin een ontwerper wordt toegevoegd aan het proces? In het project Factory Matches zijn ondernemers en ontwerpers bij elkaar gebracht om een antwoord te zoeken op deze vraag. Zij presenteren de resultaten van een driejarige werkperiode in een expositie in het CIVON Innovatiecentrum in Ulft.

De tentoonstelling van Factory Matches wordt gecombineerd met ontwerpen van Architecture & Heritagestudenten van de TU Delft. In opdracht van het DRU Industriepark hebben zij innovatieve ontwerpen van de SSP-hal ontwikkeld in de vorm van maquettes en posters. Hun onderzoeksproject is een uitstekend voorbeeld van hoe creativiteit door ondernemers kan worden ingezet om out-of-the-box-oplossingen te bedenken voor productontwikkeling en innovatie.
In de serre van het CIVON Innovatiecentrum is een drietal bijzondere projecten te vinden: ‘Wired Collectiv’ van Rick Tegelaar (objecten i.s.m. Wire Weaving Dinxperlo); ‘Product Design’ van Studio Joris De Groot (The Factory is my playground) en ‘3-Dung Design’ (3D Printen met Koeienmest),
Factory Matches is een samenwerking van de Westfälische Hochschule te Bocholt (afdeling Bionika) en Warmgroen, die door discipline-overschrijdende samenwerkingen met ondernemers, creatieve uitvinders en studenten anders denken stimuleert.
De expositie is van 13 t/m 29 mei te zien in de Afbramerij op het DRU Industriepark. Tevens is de expositie in het weekend van 21 en 22 mei van 13.00 - 17.00 geopend tijdens Huntenkunst 2022.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant