Govert Schilling. Foto: Stefan Witte
Govert Schilling. Foto: Stefan Witte Foto: Stefan Witte

Govert Schilling inspireert

Natuur

SILVOLDE - Sinds dit schooljaar organiseren het Almende College en de Bibliotheek Achterhoekse Poort samen verschillende edities van het Inspiratiecafé. Op woensdag 17 april is wetenschapsjournalist Govert Schilling hier te gast.

Tijdens een Inspiratiecafé wordt er dieper ingegaan op diverse onderwerpen. Govert Schilling, een bekend figuur in de sterrenkunde en regelmatig te zien op televisie als deskundige, gaat een theatercollege over Doelwit aarde verzorgen. Hij neemt het publiek mee naar 66 miljoen jaar geleden, toen een reusachtige meteoriet met een diameter van tien kilometer insloeg op de aarde. Deze catastrofale gebeurtenis leidde tot het uitsterven van talrijke diersoorten, waaronder de dinosauriërs. Hoe groot is de kans dat er binnenkort opnieuw zo’n kolossaal kosmisch object op onze planeet afkomt? En wat kunnen we doen als we zo’n dreiging waarnemen? Govert Schilling zal ons meenemen in de fascinerende wereld van meteorieten, planetoïden, aardscheerders, inslagkraters, zoekprogramma’s, afbuigingstechnieken en ruimtemissies.

Wil je deelnemen aan deze inspirerende avond? Meld je dan aan via de website of tijdens een bezoek aan de bibliotheek. Je kunt ook bellen naar 088-0062929. Deelname is gratis, lid of geen lid van de bibliotheek. De avond begint om 19.00 uur, met inloop vanaf 18.45 uur. Het Inspiratiecafé vindt plaats bij het Almende College, gebouw Isala, Terborgseveld 75 in Silvolde.

achterhoeksepoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant