Afbeelding

Zwaar onvoldoende

Opinie

Zwaar onvoldoende

Wat zijn wij blij dat onze kleinzoons niet in Winterswijk naar school hoeven.  Zij gaan in Doetinchem naar het Houtkamp College. Moderne school, goed onderwijs. Bovendien neutrale kleuren en een eigentijdse inrichting. Kleurig maar niet te gek, zoals in Winterswijk.
Het Gerrit Komrij College heeft de trappen naar de bovenverdieping in regenboogkleuren laten schilderen. Schandelijk dat dit in Nederland zo maar kan. In Iran, Qatar en Saoedi Arabië staan daar levenslange gevangenisstraffen op. Waarom zouden ze uitgerekend in Winterswijk liberaler moeten zijn dan in deze voorbeeldlanden. Iedereen gelijk, respect en veiligheid voor alle kinderen, los van huidskleur of geslacht ? Dacht het niet. Ik vrees dat de protesterende ouders dat gedacht hebben.
Ooit zal blijken dat bedenkers van dit duivelse plan aliens zijn. Complotdenker en oud doelman David Icke heeft zo vaak pieren in het doelgebied gezien, dat hij de mensen achter dit project zo zou ontmaskeren als in reptielen vermomde joden. Nee, het is sinds die gekleurde trappen gevaarlijk in Winterswijk Men is gewend zich aan te passen aan de honderdduizenden euro’s spenderende Duitsers, gekker moet het niet worden. Om de tere zieltjes van hun kinderen te beschermen tegen de boze wereld, bellen ouders zelfs om een pas voor gebruik van de lift te krijgen voor hun kind. Hun goed opgevoede kroost hoeft dan niet over ‘de indoctrinatietrap’ te lopen. Kun je zomaar besmet door raken. Je zoontje zal maar naar beneden lopen en verblind door die kleuren van de trap glijden en ‘op jongens blijken te vallen’. Naamgever Gerrit Komrij zal zich omdraaien in zijn graf als hij zou weten dat er maar liefst vierhonderd mensen de petitie tegen de trappen hebben ondertekend.
Het is al een wonder dat deze ouders hun kinderen naar een school laten gaan die vernoemd is naar ‘zo’n man’. Komt waarschijnlijk omdat ze bij lectuur nooit verder zijn gekomen dan het uitdelen van strooifolders voor billiger Holländischer Käse und Zigaretten. Nooit geweten dat Komrij schrijver van verderfelijke lectuur was. Altijd gedacht dat hij met een viskraam op de weekmarkt stond. Hun kinderen krijgen Nederlands en ‘vreemde talen’ en moeten boeken lezen, dat vonden ze al niks, hadden ze zelf ook nooit gedaan. Want lezen daar wordt je niet beter van, toch? Het wordt tijd voor het overschilderen van de trappen en boekverbrandingen in de steengroeve.
De Winterswijkse politiek is heel boos las ik, terwijl ze eigenlijk alleen maar verdrietig zouden moeten zijn. Als er nog verf over is kunnen we die misschien in Doetinchem gebruiken bij het schilderen van de nog te bouwen loopbrug over de oude IJssel. Ik heb te doen met deze jonge kinderen. Hun ouders verdienen alsnog een zware onvoldoende.     

Goed gaon 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant