Afbeelding

Lef en liefde

Opinie

Lef en liefde

Het verraste me, maar ook weer niet helemaal, en getuigt in mijn ogen van veel liefde en dito lef. Directeur Juliëtte Hofman verruilt de DRU Cultuurfabriek in Ulft voor een baan als sectordirecteur bij het Graafschap College. 

Nou ken ik Hofman amper, ik heb haar in 2019 eens geïnterviewd, maar heb vooral van een afstand gekeken hoe de DRU in een paar jaar werd omgebouwd tot een prachtig complex, waarin de cultuurtak een belangrijke taak vervult. Ik kwam er niet supervaak, maar altijd met veel plezier. 

Het is knap hoe zij als aanvoerder dit deel van het complex heeft opgetuigd, uiteraard samen met tal van haar collega’s. Nu zij in de gaten had dat het ‘op de winkel passen’ ging lijken, kiest ze voor een carrièreswitch. Ze gunt de cultuurfabriek namelijk een directeur die dezelfde bevlogenheid heeft waarmee zij destijds over de drempel van dit deel van het DRU-complex stapte. Dat was overigens niet eenvoudig, want van horen zeggen was er in het begin nothing, nada, niente, echt helemaal niets.

Het getuigt ook van lef, jezelf blijven uitdagen. Uit je comfortzone stappen en kijken of je met je kennis, kunde en enthousiasme ook op een ander vlak kunt presteren. Het onderwijs is daarbij niet de makkelijkste decor om vanuit ‘buiten’ je entree te maken. 

De DRU Cultuurfabriek gaat zonder Hofman een nieuwe fase in. Ergens komen en een plekje in het culturele landschap van Oost-Nederland veroveren is één, dit plekje behouden en ook nog eens proberen uit te bouwen is twee en niet minder makkelijk. 

Aan de vooravond van het tienjarig jubileum van de DRU Cultuurfabriek in 2019 liet ze zich ontvallen dat Florence haar lievelingsstad was. Evenals Ulft ligt de voormalige Italiaanse hoofdstad aan het water, in dit geval de rivier de Arno. Verder wordt de stad gezien als een van de bekende cultuursteden van Europa. Dat Hofman zich juist daar zo op haar gemak voelt, dat kan geen toeval zijn.    

Om met de reflectie van Hofman te eindigen, ik denk dat er ook genoeg (landelijke, RA) politici zijn, voetbaltrainers, artiesten, ondernemers, influencers en leidinggevenden op hoge posities die ik dezelfde reflectie toewens. Een kijkje in de spiegel zou ook voor hen geen kwaad kunnen op de rand van het nieuwe jaar. 

En voor alle andere mensen in de Achterhoek, pas op met vuurwerk, ook als het legaal is. Maak het op oudejaarsdag gezellig met elkaar en zorg voor een onwies mooi 2023.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant