Daan Bruins, Mr. Monopoly, Roy Erinkveld en Lysanne Metselaar voor de Albert Heijn in Ulft. Foto Tessa Giesen
Daan Bruins, Mr. Monopoly, Roy Erinkveld en Lysanne Metselaar voor de Albert Heijn in Ulft. Foto Tessa Giesen T.E.M. PHOTOGRAPHY

Spaaractie Monopolyspel oud gemeente Gendringen bij Albert Heijn Ulft: ‘Dit komt maar één keer voorbij!’

di 12 okt 2021, 13:11 Partnerbijdrage

Ulft – Vanaf maandag 18 oktober kan men bij Albert Heijn Ulft zeven weken lang zegels sparen voor een uniek spel: Monopoly Oud Gemeente Gendringen. Het wereldberoemde bordspel, maar dan volledig gebaseerd op de woonkernen rondom de supermarkt. Een volle spaarkaart levert een fikse korting op bij aankoop.

Door Reinier Kroesen

Vorig najaar was het plaatjes sparen voor het historisch album ‘Blik op ons dorp en de inwoners’ een doorslaand succes. Er werd druk geruild, geplakt en verzameld om het compleet ter krijgen.
Na dit geslaagde initiatief ging supermarktmanager Roy Erinkveld op zoek naar een opvolgactie, weer gebaseerd op bekende gebouwen en bekende plekken. Roy: “Fabrikant Hasbro en spellenmaker Identity Games brengen wel vaker regionale Monopoly-varianten uit. Dat bracht mij op het idee ook voor deze regio een versie te laten maken. Alleen Ulft aan bod laten komen leek me te beperkt, want we hebben zoveel klanten uit omliggende dorpen. Daarom doen we het nu net als bij dat historische boekwerk. Alle woonkernen van de toenmalige gemeente Gendringen zijn meegenomen: Breedenbroek - Voorst, Megchelen, Netterden, Varsselder - Veldhunten, Etten, Gendringen en Ulft. Ik heb over de invulling veel gespard met medewerkers, die overal in de buurt wonen. Tessa Giesen fotografeerde de straten. Het accent ligt iets meer op Ulft, daarvoor zijn de straten aan één kant gereserveerd. Midden op het speelbord staat een sfeervolle dronefoto die Stan Bouman maakte van het DRU-gebied. Dit spel borduurt voort op één van onze kernwaarden: sterke betrokkenheid bij buurt en omgeving. Onze medewerkers komen uit de buurt of hebben een klik met de streek.”

Algemeen Fonds en Kans

Fabrikant en spellenmaker bepaalden dat de bordhoeken – start/gevangenis/vrij parkeren/ga naar de gevangenis – niet veranderd mogen worden. Roy: “De teksten op de kaartjes van Kans en Algemeen Fonds zijn wel op de omgeving hier geschreven. Zo kun je bij Paardensportcentrum Diekshuus in Gendringen een dressuurwedstrijd winnen. Je maakt kans om prins carnaval van Iseldonk te worden. En als je als laatste naar huis gaat na het Nieuwjaarsfeest bij Jan ter Voert in Megchelen kun je geld verdienen. Wie op de golfbaan van ’t Lohr in Voorst een bal door een ruit slaat moet betalen. En zo zijn er nog vele opdrachten, die blijven nog een verrassing en hoor je pas tijdens het spelen!”

Praktische info

De spaaractie duurt van maandag 18 oktober tot en met zondag 5 december. Bij elke 10 euro aan boodschappen krijgt men één zegel. Een volle kaart (dertig zegels) is om te wisselen voor een voucher. Roy: “Zoiets over je eigen omgeving komt maar één keer voorbij. Monopoly Oud Gemeente Gendringen kost eigenlijk 49,95 euro, maar volle spaarkaarten geven 20 euro korting. Die spaarkaarten verzilver je bij onze servicebalie. Daar krijgt men tegen betaling van 29,95 euro een voucher met recht op één exemplaar. Zodra de spellen geleverd zijn maken wij dit groots bekend, zodat ze afgehaald kunnen worden tegen inlevering van dat voucher. De reden dat we tijdelijk daarmee werken is dat de fabriek door corona een tijdje stil lag. Dat neemt niet weg dat we alles op alles zetten alle spellen zo snel mogelijk geleverd te krijgen! Houdt voor actuele informatie onze winkel en facebook.com/AHUlft in de gaten.’’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post