Varsseveld speler Sam Weening tussen zijn familie, die hem komen feliciteren voor het behalen van de finale. Foto: Faye Keizer
Varsseveld speler Sam Weening tussen zijn familie, die hem komen feliciteren voor het behalen van de finale. Foto: Faye Keizer

Varsseveld houdt FC Trias uit Achterhoek Cup Finale

Sport

DOETINCHEM – Afgelopen dinsdagavond op Sportpark Dichteren in Doetinchem de eerste halve finale bij de Standaard Heren van de Achterhoek Cup tussen derdeklasser FC Trias en tweedeklasser SC Varsseveld. Tot aan het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Koen Molenaar kon deze wedstrijd nog alle kanten op. FC Trias zocht naar de opening om op gelijke hoogte te komen en Varsseveld loerde op dat ene moment, waar men zo goed in is, om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Varsseveld keeper Bas van Ringelenstein was absoluut de held van de avond, hij hield zijn doel op wonderbaarlijke wijze met zijn verdediging schoon.

door John van der Kamp

Het publiek ging er eens goed voor zitten. Op papier zijn de clubs aan elkaar gewaagd, maar hoe zou dat op het veld zijn. Arno Heersink, de trainer van Varsseveld, kon geen beroep doen op de geblesseerde aanvoerder Lucas Beukelaar, liet de niet fitte Tom Veerbeek en Jesse ten Brink vanaf de bank starten en koos voor zijn tweede doelman Bas van Ringelenstein.

Vanaf de aftrap kreeg Varsseveld direct de eerste kans om de score te openen. De verdediging van Trias twijfelde met ingrijpen en gaf Varsseveld-aanvaller Liam Melaku Woerts vrije doorgang om de zestien binnen te gaan. Voor Trias doelman Peter Dielen was het even schrikken, maar hij wist de ingeschoten bal onschadelijk te maken. In de beginfase zocht Trias vooral via de linkerkant de aanval op. Na iets meer dan een kwartier valt, niet geheel onverwachts, de openingstreffer van deze wedstrijd. Vanaf de linkerzijde uit een corner trapt Varsseveld-aanvaller Jorrit Haverkamp de bal hoog voor het doel. Bij de verste paal staat verdediger Wouter Buevink, die de bal langs de keeper en verdedigers van Trias in het doel weet te koppen (0-1). Varsseveld op voorsprong. Een situatie waar het team van trainer Heersink goed mee om weet te gaan.

De beste en zeker niet te missen kans is voor Trias-aanvaller Melvin Krabben. Tegen de achterlijn aan, neemt Trias-aanvoerder Cornelis Hofman een vrije trap. De bal valt in het overvolle strafschopgebied van spelers bij de tweede paal. De ingelopen Melvin Krabben lijkt de bal binnen twee meter eenvoudig binnen te gaan koppen, maar raakt de bal verkeerd, die tot opluchting van heel Varsseveld over het doel verdwijnt. In het laatste deel voor de thee krijgt Varsseveld een aantal corners, die door Jorrit Haverkamp panklaar voor het doel worden gelegd. Verdediger Ruben Wonnink krijgt hieruit de mogelijkheid om de tweede treffer de laten noteren, maar uit zijn kopbal weet hij niet te scoren en blijft de 0-1 tot aan het rustsignaal op het scorebord staan. 

Na een aantal kansen voor beide teams heeft FC Trias nog een kwartier om eventuele Shoot-Outs eruit te slepen. Zowel Camiel Klein Langenhorst als Melvin Wolterink krijgen de bal niet achter de voortreffelijke Varsseveld-doelman Bas van Ringelenstein, die in de resterende tijd continu een sta in de weg is voor Trias. Zo weet hij in de slotfase een geweldige trap van Roman Storck tot corner te verwerken, plukt iedere hoge bal in het strafschopgebied uit de lucht en is bij ‘n één tegen één situatie de baas als hij Roman Storck met bal op zich af ziet komen.

De extra tijd breekt aan. Gaat Varsseveld via een counter de nekslag geven of valt toch het verdiende gelijkmaker voor FC Trias en moeten Shoot-Outs een beslissing brengen? De Trias bank veert op als Brian Oude Heuvel lijkt te scoren en bij Varsseveld haalt men even later opgelucht adem als hun doelman weer een voorzet uit de lucht weet te onderscheppen. 

Dan klinkt het laatste fluitsignaal. SC Varsseveld wint enigszins gelukkig met 1-0 van FC Trias. Doelpuntmaker Wouter Buevink is de matchwinner, maar doelman Bas van Ringelenstein is de held van Varsseveld en sleepte zijn team naar de Achterhoek Cup finale, die op zaterdag 25 juni wordt gespeeld.
Tegenstander van SC Varsseveld komt uit de 2e Halve Finale tussen sv Grol en SDOUC uit Ulft.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant