Opfriscursus Auto in de gemeente Oude IJsselstreek. Foto: Bastiaan Heus

Opfriscursus Auto in de gemeente Oude IJsselstreek. Foto: Bastiaan Heus

Foto: Bastiaan Heus

Opfriscursus in Varsseveld voor oudere automobilisten

Vervoer

OUDE IJSSELSTREEK - Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert in Varsseveld een VVN Opfriscursus voor automobilisten van 65 jaar en ouder uit de gemeente Oude IJsselstreek. Tijdens twee informele bijeenkomsten, op de woensdagen 24 april en 1 mei, gaan deelnemers met een trainer en elkaar in gesprek over verkeersregels en -gedrag. De gratis cursus wordt aangeboden op verzoek van de gemeente Oude IJsselstreek in opdracht van de provincie Gelderland. 

De auto biedt veel vrijheid. Wie autorijdt wil dat waarschijnlijk zo lang mogelijk blijven doen. Gelukkig hebben veel bestuurders jarenlange ervaring. Het rijbewijs is al lange tijd op zak en er zijn intussen vele kilometers afgelegd. Maar voor veel automobilisten is het al lang geleden dat zij zich voor het laatst in de verkeersregels hebben verdiept. Ook veranderen met het stijgen van de leeftijd de fysieke vaardigheden zoals zicht, gehoor en reactievermogen. Dit kan invloed hebben op de verkeersdeelname waardoor het belangrijk is om daar af en toe bij stil te staan. VVN helpt graag. 

Opfriscursus
De cursus wordt gegeven bij Stichting Borchuus Kulturhus (Kerkplein 3) en bestaat uit twee leerzame en leuke bijeenkomsten van maximaal twee uur. Samen met andere deelnemers frissen automobilisten de verkeerskennis op. Naast actuele verkeerstheorie worden fysieke veranderingen en de invloed die dit heeft op het rijgedrag bespreekbaar gemaakt. Aanvullend is het mogelijk een praktijkrit te doen in de eigen auto en advies te ontvangen over de rijstijl. Deelname aan de VVN Opfriscursus Auto is niet verplicht en het is geen examen. Wel verbeteren deelnemers hun kennis over de verkeersregels en krijgen zij inzicht in het eigen verkeersgedrag. Aanvang 10 uur.

Aanmelden
Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit is snel aanmelden geboden. Dat kan via eerstgenoemde website of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus Oude IJsselstreek. Vermeld in de e-mail naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer. Bel voor meer informatie naar: 088-524 89 22 (maandag, dinsdag of donderdag). Op de tweede website is online een gratis opfriscursus te doen.


vvn.nl/opfriscursussen
vvn.nl/blijf-veilig-onderweg

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant