Afbeelding
Foto: PR.

Vrachtverkeerverbod ingetrokkken na klachten

Vervoer

OUDE IJSSELSTREEK - In 2022 en 2023 is de Zeddamseweg/ Ettensestraat in Etten opnieuw ingericht om veiliger te zijn, met meer ruimte voor fietsers en maatregelen om de snelheid te verlagen. In 2023 werd een vrachtverkeerverbod toegevoegd, met uitzondering van bestemmingsverkeer.

Echter, na deze wijzigingen waren er klachten over vrachtverkeeroverlast op de industrieweg in Terborg en de Rijksweg in Gaanderen. Daarom heeft het college het verkeersbesluit van 5 oktober 2023 heroverwogen en op dinsdag 20 februari 2024 besloten om het vrachtverkeerverbod op de Ettensestraat en de Walstraat in Terborg in te trekken.
Dit verbod had ongewenste gevolgen op andere plaatsen in de gemeente en in buurgemeente Doetinchem. Nu willen de gemeenten samenwerken om dit probleem op te lossen.
De gemeente Doetinchem plant maatregelen om doorgaand verkeer in het centrum van Terborg, Gaanderen en Etten te ontmoedigen. De gemeente Oude IJsselstreek heeft vergelijkbare plannen voor de centra van Terborg en Silvolde.
Het doel is om vrachtverkeer zoveel mogelijk naar hoofdwegen te leiden en niet binnen bebouwde gebieden. Verkeer is vloeibaar en zoekt naar andere routes die niet altijd voorspelbaar zijn, dus ze willen dit op een goede manier oplossen.
Beide gemeenten zijn het erover eens dat de combinatie van deze geplande maatregelen en de vernieuwde weginrichting op de Zeddamseweg/Ettensestraat het gebruik van deze routes voor vrachtverkeer zal ontmoedigen.
Het probleem wordt hiermee door de gemeenten gezamenlijk opgepakt. Wethouder Ankersmit: “De combinatie die we nu zoeken is waardevol. We hebben dezelfde problematiek en hetzelfde doel: op basis van weginrichting en snelheidsbeperking de routes onaantrekkelijk maken voor vrachtverkeer. Het is mooi dat we elkaar hier in de uitvoering bij kunnen helpen.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant