Doosje met vijf zelftesten. Foto: Martijn Kraan
Doosje met vijf zelftesten. Foto: Martijn Kraan Martijn Kraan

‘Gratis zelftesten voor mensen met laag inkomen’

wo 29 dec 2021, 12:21 Zorg

OUDE-IJSSELSTREEK - Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, adviseert de Rijksoverheid burgers zoveel mogelijk gebruik te maken van zelftesten voordat zij bijvoorbeeld naar het werk of op bezoek gaan. De Rooie Vrouwen in Oude IJsselstreek vragen aan het college van burgemeester en wethouders om deze testen gratis ter beschikking te stellen voor bewoners met een smalle beurs.

“Zelftesten zijn te koop bij de drogist en supermarkt maar voor gezinnen en inwoners met een laag inkomen kan het aanschaffen van deze zelftesten te duur zijn waardoor zij geen of weinig zelftesten kunnen doen”, aldus de Rooie Vrouwen.
“Wij vinden het belangrijk dat door het gebruik van de zelftesten de verspreiding zoveel mogelijk tegengegaan wordt en dat we rekening houden met de financiële situatie van mensen die dit niet kunnen betalen.”
De Rooie Vrouwen PvdA Oude IJsselstreek verzoeken het college hierbij dringend om deze zelftesten zo spoedig mogelijk gratis beschikbaar te stellen voor inwoners met een laag inkomen. “Dit zou eventueel via de Mini Manna/voedselbank en Stoer kunnen of wellicht dat inwoners deze testen kunnen afhalen op het gemeentehuis.”
Een doosje met vijf zelftesten kostte vorige week bij de Kruidvat 12,50 euro. Op bol.com cirkelt de prijs voor vijf testen rond de 19 euro.
De Rooie Vrouwen Oude IJsselstreek is een actieve groep vrouwen binnen de PvdA Oude IJsselstreek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post