Karolien van den Brekel - Dijkstra
Karolien van den Brekel - Dijkstra Foto: PR.

Lezing ‘Positieve gezondheid, veerkracht en zingeving’

Zorg

VARSSEVELD - In het Witte Kerkje aan de Doetinchemseweg 5 in Varsseveld wordt op zondag 17 maart de lezing ‘Positieve gezondheid, veerkracht en zingeving’ gegeven door oud-Varsseveldse dr. Karolien van den Brekel-Dijkstra. Karolien is huisarts in Utrecht, trainer voor het Instituut for Positive Health, directeur I.P.H. international en co-auteur van het Handboek Positieve Gezondheid in de huisartspraktijk: www.iph.nl/handboek. Aanvang 10 uur.

Karolien vertelt over het belang van luisteren naar de patiënt. Wat zijn de diepere oorzaken van de klachten? Bij zo’n 70% van de patiënten is een pil of kuur niet de juiste oplossing. Als huisarts en onderzoeker inspireert Karolien mensen om regie over hun gezondheid te nemen.
Ze spoort mensen aan om andere accenten te leggen. Ze gaat op zoek naar achterliggende oorzaken van een klacht: “Het gaat om het luisteren naar het lichaam en mentale veerkracht.”
Als co-auteur van het Handboek Positieve Gezondheid wil Karolien mensen coachen naar een andere wijze van leven. Positieve geneeskunde is een manier van werken, die zich richt op de mensen zelf, op veerkracht en op wat het leven betekenisvol maakt.
Entree bedraagt 10 euro.


lezingenwittekerkjevarsseveld@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant