De auto-opfriscursus voor senioren in Oude IJsselstreek is op 5 en 12 oktober. Foto: Bastiaan Heus

De auto-opfriscursus voor senioren in Oude IJsselstreek is op 5 en 12 oktober. Foto: Bastiaan Heus

Foto: Bastiaan Heus

Veilig Verkeer Nederland frist automobilisten op

Vervoer

GENDRINGEN - Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert - in samenwerking met de gemeente Oude IJsselstreek - een gratis Opfriscursus voor automobilisten van 65 jaar en ouder uit de gemeente Oude IJsselstreek. Tijdens twee informele bijeenkomsten gaan deelnemers met een trainer en elkaar in gesprek over verkeersregels en -gedrag. 

De tweedaagse cursus vindt plaats op de donderdagen 5 oktober en 12 oktober van 10.00 uur tot 12.00 uur. Deelnemers worden op beide dagen verwacht in het Gemeentehuis in Gendringen (Staringstraat 25). Iedereen mag een introducee meebrengen, buurman of buurvrouw, familielid of kennis, mits vooraf aangemeld. 

Vrijheid
De auto biedt veel vrijheid. Wie autorijdt wil dat waarschijnlijk zo lang mogelijk blijven doen. Gelukkig hebben veel bestuurders jarenlange ervaring. Het rijbewijs is al lange tijd op zak en er zijn intussen vele kilometers afgelegd. Maar voor veel automobilisten is het lang geleden dat zij zich voor het laatst in de verkeersregels hebben verdiept. Ook veranderen fysieke vaardigheden bij het ouder worden. Zoals zicht, gehoor en reactievermogen. Dit kan invloed hebben op de verkeersdeelname. Het is belangrijk om hier af en toe bij stil te staan. VVN helpt hier graag bij.

Opfriscursus Auto
Tijdens de tweedaagse cursus frissen automobilisten samen met andere deelnemers hun verkeerskennis op. Naast actuele verkeerstheorie worden fysieke veranderingen en hun invloed op het rijgedrag bespreekbaar gemaakt. Aanvullend is het mogelijk een praktijkrit te doen in de eigen auto en advies te ontvangen over de rijstijl. Deelname aan de VVN Opfriscursus Auto is niet verplicht en het is geen examen. Wel verbeteren deelnemers hun kennis over de verkeersregels en krijgen zij inzicht in het eigen verkeersgedrag. VVN biedt ook online een gratis test aan om te zien of de verkeerskennis nog up-to-date is.

Aanmelden
Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN een snelle aanmelding op onderstaande website of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus Oude IJsselstreek. Vermeld in de e-mail naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer. Bel voor meer informatie naar: 088-524 89 20.


Voor aanmelden:

vvn.nl/opfriscursussen

Voor de online cursus:

opfriscursus.vvn.nl/v/start

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek