Iedereen die zelf gezondheidszaken wil kunnen regelen via internet, kan komen oefenen bij de Bibliotheek Achterhoekse Poort.
Iedereen die zelf gezondheidszaken wil kunnen regelen via internet, kan komen oefenen bij de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Foto PR.

Zelf online gezondheidszaken regelen

Zorg

TERBORG - Voor iedereen die zelf gezondheidszaken wil kunnen regelen via internet, organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort diverse workshops die daarbij kunnen helpen. Zo is er op vrijdag 23 februari een workshop in de Bibliotheek Terborg over het gebruik van een patiëntenportaal.

Contact met de huisarts verloopt steeds vaker digitaal via de smartphone, tablet of computer. Dat is heel handig voor wie weet hoe het werkt. Voor diegene die daar nog wat vragen over heeft of wil weten hoe het werkt, zijn er verschillende workshops van DigiVitaler. Deelname aan deze workshops is gratis, lid of geen lid van de Bibliotheek. Op vrijdag 23 februari is er een workshop over het patiëntenportaal van de huisarts.

Patiëntenportaal huisartsen
Bijna iedereen heeft een huisarts en staat ingeschreven als patiënt bij een huisartsenpraktijk. Steeds meer huisartspraktijken hebben een patiëntenportaal of patiëntenomgeving. Dat is handig voor het online regelen van afspraken, vragen stellen aan de dokter en het aanvragen van recepten. Tijdens de gratis workshop Patiëntenportaal huisartsen leren de deelnemers hoe ze daar gebruik van kunnen maken. Er wordt gewerkt met een tablet of laptop die deelnemers zelf mee kunnen nemen. Indien gewenst, zorgt de Bibliotheek hiervoor

Aanmelden
De workshop is op vrijdag 23 februari van 10.00 tot 11.30 uur in de Bibliotheek Terborg. Aanmelden hiervoor kan via de website, door contact op te nemen via 088-0062929 of tijdens een bezoek aan de bibliotheek.


achterhoeksepoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant