Kasteel de Kemnade. Foto: PR
Kasteel de Kemnade. Foto: PR

Varen naar kasteel de Kemnade

Natuur

TERBORG - De Iesselganger vaart vanaf Terborg langs de oevers van de Oude IJssel, door de schutsluis De Pol , naar het schilderachtige Kasteel De Kemnade. Het kasteeltje De Kemnade staat ten zuiden van Doetinchem op de westelijke oever van de rivier de Oude IJssel bij de samenvloeiing met het Waalse water.

Het gebouw bestaat uit een zestiende eeuwse, zestien-hoekige toren met een leien spits.Tegen deze zogeheten paviljoentoren staat een woning in achttiende eeuwse stijl die in 1957 gebouwd is.

De Isselganger biedt een unieke kans om dit kasteel, dat normaal niet voor publiek geopend is, te bezichtigen. Het kasteelterrein en de middeleeuwse gewelven onder de toren zijn op deze tocht exclusief toegankelijk passagiers van De Iesselganger. Opvarenden worden persoonlijk rondgeleid door de kasteelheer. Ongeveer drie uur na vertrek arriveert men weer in Terborg. 

Op de zaterdagen 14 en 28 mei aanstaande zijn de eerste twee vaarten naar de Kemnade. Vertrek om 8.30 uur vanaf de steiger in Terborg tegenover de Gamma. De kosten bedragen voor volwassen 15 euro, kinderen tot 12 jaar betalen 12 euro inclusief koffie of thee en koek. Reserveren is verplicht dat kan via www.ijsselvaart.nl of via VVV Oude IJsselstreek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post