Stinzenplanten.
Stinzenplanten. PR

Lezing Groei & Bloei over stinzenplanten

Natuur

VARSSEVELD - Groen & Bloei Aalten e.o. houdt dinsdag 25 oktober een lezing in het Borchuus, Kerkplein 3 te Varsseveld om 19.30 uur. De lezing is van Ruud Knol en gaat over stinzenplanten: een plantengroep omhuld door een geheimzinnige waas. Voor leden is de lezing gratis en niet-leden betalen drie euro.

Al eeuwenlang maken ze deel uit van onze flora. Echt wild zijn ze niet in Nederland. Eeuwen geleden zijn ze namelijk – ter verfraaiing van tuinen – geplant op buitenplaatsen, landgoederen, kloostertuinen, boerenhoeven, op terpen, in kasteeltuinen en zelfs op kerkhoven. Buiten deze groeiplaatsen komen ze vrijwel niet in ons land in het wild voor. Ze vinden hun oorsprong vaak ver buiten Nederland, zoals in Zuid-Europa en het nabije Oosten. Kenmerkend is het feit, dat vrijwel alle stinzenplanten knol- en bolgewassen zijn, die allemaal tot bloei komen voordat het blad aan de bomen verschijnt.
In deze diaserie neemt Ruud Knol de bezoekers mee langs fraaie buitens aan de Utrechtse Vecht, langs onze rivieren en de rijke binnen duinbossen aan de kust, als ook oude tuinen in Friesland. Ook worden groeiplaatsen getoond in Midden-Duitsland, België en Frankrijk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek