Uitleg bij OV-Ambassadeurs over het reizen met het openbaar vervoer. Foto: Ben Vulkers
Uitleg bij OV-Ambassadeurs over het reizen met het openbaar vervoer. Foto: Ben Vulkers Ben Vulkers

Inloopspreekuur reizen met het openbaar vervoer in Doetinchem

Vervoer

REGIO - Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met hulp van ervaringsdeskundigen blijkt het makkelijker dan gedacht. Ervaren OV-ambassadeurs geven (aankomende) reizigers advies en tips over het reizen met trein of bus. Elke maand vindt er een speciaal inloopspreekuur plaats.

Langer zelfstandig kunnen reizen draagt bij aan persoonlijke zelfredzaamheid. Ervaren OV-ambassadeurs omarmen dit en helpen 55-plussers graag op weg. Vragen over het reizen met bus of trein zoals: ‘Hoe vraag ik een ov-chipkaart aan? Welk abonnement past het best bij mij?’ worden door hen toegelicht.

Op woensdag 17 augustus is er weer een spreekuur tussen 10.30 en 12.00 uur in Bibliotheek Doetinchem, aan de IJsselkade 13 in Doetinchem. 

Telefonisch spreekuur
Het is ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen met een OV-ambassadeur. Dagelijks zitten OV-ambassadeurs klaar tijdens het telefonisch spreekuur om OV-vragen te beantwoorden. Zij zijn bereikbaar op nummer 038 – 303 70 10; op maandag tot en met vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en buiten de vakantieperiode ook op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur; verder zijn ze dan eveneens bereikbaar op maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur.  Maar tijdens de zomerperiode van 1 juli tot en met 31 augustus alleen bereikbaar in de ochtenden.

Dan zijn er nog de interactieve online informatiebijeenkomsten, waaraan men kan deelnemen. De data en tijdstippen waarop deze worden gehouden zijn te vinden op de website. 

Ook voor meer informatie en alle activiteiten kan men terecht op deze speciale website. 

www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek